METHODES

Hier kan je inlezen welke methodes wij hebben ontwikkeld en toepassen

 

Circle of life

Dit is een methode die wij ontwikkeld hebben om een goed beeld te kunnen krijgen van waar een belemmering of obstakel in de levensloop is ontstaan. Denk aan een echtscheiding van jouw ouders of een verhuizing die je hebt meegemaakt. Zo bestaan er nog 1001 redenen die er voor gezorgd kunnen hebben dat je blokkades ervaart. Je leert om verder te gaan en meestal lukt dit ook. Helaas halen de problemen je vaak alsnog in, waardoor je bijvoorbeeld vele jaren later in de knel komt. Soms is de oorzaak hiervan erg lang geleden, waardoor deze oorzaak niet direct in je opkomt. 
Tijdens de Circle of life zal ook uitgelegd worden welke levensmomenten cruciaal zijn (geweest) voor jouw toekomst. En ja, vaak kunnen we hier wat mee doen, zodat je je bevrijd zult voelen. Dit is iets wat meestal onderschat of gemist wordt.

 

Stoofpot

Elke huischef weet hoe moeilijk het is om een goede stoofpot te maken. Het gaat om de juiste balans, kwaliteit en hoeveelheid wil een stoofpot slagen of niet. 
Dit geldt net zo goed voor het leven. Wat vind jij belangrijk? Wat is uiterst nodig? 
Vaak zijn het de geheimen van oma die je stoofpot zoveel lekkerder doet smaken dan de stoofpot die jij zelf maakt. Samen gaan wij naar jouw stoofpot kijken. Grote kans dat je een geheel nieuw recept meekrijgt met 'geheimen' voor een geslaagde stoofpot.

 

Gedrags rotonde

Hier wordt vooral uitleg gegeven over hoe gedrag werkt en ontstaat. Zowel vanuit jouzelf als vanuit de ander. Wanneer je dit inzicht hebt, zul je ook bewuster om kunnen gaan met je eigen gedrag en dus positieve verandering toe kunnen passen. 
Wanneer je jouw eigen uitgangspunten begrijpt en snapt waar die vandaan komen, kun je ook gemakkelijker rekening houden met de reactie of het gedrag van een ander. 
En wanneer je het gedrag van een ander inzichtelijk krijgt, kun je de uitgangspunten van de ander gaan inzien en begrijpen.