top of page

Onderwerpen en vraagstukken

 

Daten:

 

Daten is altijd een lastig fenomeen geweest. Alles gaat door elkaar heen. 

Jouw wensen, gevoel, emotie en verwachtingen.

 

Je hart wilt wat, je brein wilt wat en je ogen wilt wat.
Heb je het eindelijk gevonden, moet je nog hopen dat jij ook in de smaak valt van de ander.

Daten van tegenwoordig is je makkelijker gemaakt vanwege de apps. Je ontmoet mensen die je in het dagelijks leven niet tegenkomt. Je kan al wat kletsen en aftasten voordat je veel tijd stopt in alle afspraakjes die erbij komen kijken. Maar het heeft ook nadelen zoals; filters waardoor iemand anders in het echt overkomt dan op de foto’s, chatten was gezellig en in het echt pijnlijke stiltes maar grootste nadeel. Je bent een optie. Een van de vele matches die misschien net iets makkelijker praat op de chat of net iets vaker online is dan jij.

Daten via apps verloopt vaak positief en dat kan ook bij jou positief verlopen! Zodra je weet hoe je moet filteren, wie je bent en wat je zoekt.

Zodra 1 van deze 3 dingen ontbreken ga je het lastig krijgen. Daar gaan wij jou in helpen en coachen. Of je nou een man bent of vrouw. Gay of biseksueel. Monogaam of non-monogaam. Het maakt allemaal niet uit want het gaat om jouw eigen vaardigheden en je zelfkennis.

 

Daten is leuk en daten kan zeer succesvol zijn. Ook voor jou!

 

 

 

Relatie problemen / onderhouden:

 

Onweer kan spontaan ontstaan, maar kan je ook zien aan komen. In beide gevallen word je vaak overallen en ontstaat er schade. Bij de ene is de schade groter als bij de ander. Dat maakt het vaak zo lastig omdat de ene minder of juist meer pijn heeft dan de ander. De één begrijpt het sneller en beter dan de ander. Dat is het moeilijkste deel van relationele problemen. Relatie problemen kan een vervelende fase zijn van je relatie, doordat het vaak gepaard gaat met woorden of handelingen die de pijn en problemen kan verergeren. Praten helpt goed maar vaak tijdelijk. Want onderliggend zit er vaak een adertje die elk moment opnieuw kan knappen. 

Het beste is om met een frisse blik in combinatie met inzichten over het gedrag en denkwijze naar de relatie problemen te kijken. Wij gaan dan niet alleen inzetten om rust en liefde weer te creëren maar ook een basis neerzetten om de relatie te versterken om de kans op nieuwe toekomstige relatie problemen te verkleinen.

Relatie onderhouden kan soms heel lastig zijn. Hier zijn verschillende redenen voor.

Interne systemen, slechte ervaringen met relaties of negatieve patronen die je in de weg staan.
Ook andere redenen zoals moeite hebben met binden, autisme spectrum of andere problematieken kunnen de oorzaak zijn om moeizaam een relatie te kunnen onderhouden.

 

Wij kunnen in alle gevallen zoals hierboven omschreven helpen en ondersteunen.
Dit kan als individu maar wij raden het aan als koppel samen aan te gaan, voor een maximale resultaat. Een combinatie van zowel een individueel traject en samen als koppel kan ook.

 

 

 

Scheiden of relatiebreuk:

 

Scheiding en relatiebreuk hebben grote impact op jou als persoon.
Als persoon moet je veel, zo niet alles opnieuw gaan opstarten. Accepteren dat wat je de afgelopen jaren opgebouwd hebt, opnieuw moet gaan creëren. Maar vooral jezelf herontdekken is een belangrijk proces.
Mocht je een ouder zijn, moet je ook rekening houden met je kind(eren) en niet alleen met je eigen nieuwe wereld en ontwikkelingen. De balans hier in vinden kan heel uitdagend zijn. Helemaal als er pijn en verdriet in het spel zit.
Door de jarenlange ervaringen met hulp bieden in scheidingen en relatiebreuken kunnen wij jou hierbij zeker in helpen en aansturen. Een goed begin na de scheiding of relatiebreuk is cruciaal en zeer belangrijk om later weer geluk te kunnen vinden met je zelf en in de liefde.

 

 

 

Seksualiteit:

 

Seks is altijd al een tweeledig onderwerp geweest. Het is behoefte aan lust vanuit nature en tegelijkertijd een taboe voor de wereld om ons heen. Je ziet het overal en leest er overal over maar de eigen seksualiteit behoud je voor jezelf. Vaak ook zelfs voor je eigen seks partner of ook voor jezelf. Jezelf slecht vinden als je bepaalde interesses hebt of  schaamt je voor dingen die niet horen volgens anderen.

Dit allemaal gaat ten koste van je eigen plezier en genot.
De seksuele levensloop zoals jouw opvoeding, omgeving en cultuur speelt altijd een grote rol hoe je over sex denkt en hoe je het ervaart. Maar je eigen seksuele karakter en wil kan dusdanig sterk zijn, dat je intern voelt dat je iets mist of iets wilt ontdekken wat je niet begrijpt of niet aan durft.
Jij bent gemaakt door een seksuele activiteit. Jouw leven is begonnen met liefde, aanrakingen en kusjes.
Je seksualiteit zal altijd in beweging blijven. Een ervaring kan jou doen verlangen naar een nieuwe ervaring. Maar een ervaring kan jou ook doen blokkeren voor een nieuwe ervaring.
Zodra een gevoel van tekortkoming of twijfel een rol speelt in je gedachten tijdens de seksuele activiteit of erna, dan weet je dat de interne jij vraagt naar ontdekking en ontwikkeling. 

Tegen jezelf in gaan gaat ervoor zorgen dat je in de toekomst seksuele problemen, seksuele wrijving of seksuele blokkades kan gaan ervaren. Of je nou vrijgezel bent, aan het daten bent, in een relatie of relatiebreuk zit, jouw seksualiteit is jouw seksualiteit en jouw genot is jouw genot. 
Die moet je omarmen en accepteren. 
Ontneem jezelf geen plezier en genot maar ontdek wie je bent. Des de fijner en waardevoller sex gaat voelen voor jou. Hoe gelukkiger je bent met je seksleven des de gelukkiger je zal zijn op andere vlakken. Dat is het meest persoonlijk, intern en intens proces dat er is.

Seksuele lust. In welke vorm dan ook, gelinkt aan de liefde of gelinkt aan je persoonlijke voorkeur of levensfase. Omarm het!

JOUW EIGEN INZET IS DE SLEUTEL TOT SUCCES

bottom of page